Екшън-комедията "Внедрени в час" (21 Jump Street) с Джона Хил и Чанинг Тейтъм зае първо място в бокс-офис класацията в САЩ и Канада.

Лентата на режисьорите Фил Лорд и Кристофър Милър донесе на създателите си през премиерния си уикенд приходи от продажбата на билети в размер на 35 милиона долара, съобщиха световните информационни агенции.

На второ място е лидерът от предишната седмица - триизмерната анимация "Лоракс" по детската книга на д-р Сюс. Лентата с екологично послание, озвучена от Дани де Вито, Зак Ефрън и Тейлър Суифт, този уикенд е с постъпления в размер на 22,8 милиона долара. Общо от излизането си на екран преди три седмици филмът е донесъл на създателите си приходи от 158,4 милиона долара.

На трета позиция в бокс-офис класацията в Северна Америка този уикенд е фантастичният филм на киностудия Дисни "Джон Картър: между два свята" на режисьора Андрю Стантън. Лентата с бюджет 250 милиона долара реализира този уикенд в Северна Америка приходи от 13,5 милиона долара.

Сюжетът на "Джон Картър" е по класическия роман на Едгар Райс Бъроуз, увлекателните приключения в който са били вдъхновение за много филмови творци и в миналото, и в наши дни. Общо за двете седмици, през които е на екран, фантастичният филме с приходи в размер на 53,2 милиона долара.

На четвърто място остана тийнейджърската научно-фантастична лента "Проектът Х" с малко над 4 милиона долара. Следва "Хиляда думи" с Еди Мърфи. Лентата, която миналия уикенд заемаше шеста позиция, сега е на пето място с приходи от продажбата на билети в размер на близо 3,8 милиона долара.