Джеймс Франко ще се снима в пълнометражния филм на Роб Томас "Вероника Марс", съобщи Zap2it. Актьорът ще играе самия себе си.

Според замисъла на сценаристите в дома на Франко проникват престъпници, за да монтират скрити камери. След това се опитват да продадат направените записи, на които обаче се оказват и други звезди.

Пълнометражната лента "Вероника Марс" ще е продължение на едноименния американски телевизионен сериал. Излъчването на поредицата, която е по идея на Роб Томас, започва през 2004 г.

Заснети са три сезона. Сериалът е училищна криминална драма. Главната героиня (в ролята Кристен Бел) е нещо като училищен детектив. Тя помага на баща си, бивш шериф и настоящ частен детектив, да разрешават заплетени случаи. Кристен Бел ще участва и в игралния филм.

През март 2013 година създателят на сериала, сценаристът и продуцент Роб Томас стартира на сайта Kickstarter кампания по събиране на средства за заснемането на игралния филм "Вероника Марс". Много скоро бяха събрани 5,7 милиона долара. Снимките на филма започнаха на 17юни в Лос Анджелис. Очаква се лентата да бъде пусната на екран през 2014 година.