Downer Kill от Пловдив са големите победители в конкурса за ученическа група, организиран от D2 – “Голямо междучасие 4”. Големият финал на специалното лятно издание на конкурса се вихри в събота – 6 октомври, в Black Gold Park.

След като пребориха конкуренцията на групи от цялата страна, петте финалисти, събрали най-много гласове на сайта на D2, показаха на какво са способни като свириха на живо и предизвикаха бурни емоции сред публиката. Chained Roze от Бургас, Fatal Fracture от София, Detriox от Търговище, Voltage от Дупница, Downer Kill от Пловдив се бориха с всички сили за голямата награда и показаха високо ниво не само в музикално отношение, но и като сценично поведение. Организаторите решиха тази година да дадат шанс и на още една група, която не влиза в петте с най-голям вот, да излезе на голямата сцена. Това бяха Fill In The Blank от София.

След края на изпълненията, D2 избраха Downer Kill от Пловдив за големия победител в конкурса. Бандата получи, освен обявената голяма награда - продуциране и запис на песен в професионално студио, и заснемане на видеоклип.

Музикантите от D2 бяха толкова впечатлени от представянето на младите групи, че решиха да дадат повече награди. Група Fatal Fracture от София и група Voltage от Дупница получиха специални награди - продуциране и запис на песен в професионално студио. Chained Roze от Бургас също получиха специална награда.

Водещ на финала беше Дидо от D2.

За победителите:

Downer Kill са група от една година. В състава й влизат Ирина Пачаманова (18г. – вокал), Любомир Георгиев (17г. – вокал), Емилиян Арнаудов (16г. – китара/цигулка), Звездомир Михалев (16г. – китара), Йоан Латровалиев (16г. – бас), Христо Момиров (16г. – барабани).

Конкурсното парче на групата - "Потопен”, е по музика на Емилиян Арнаудов и текст на Ирина Пачаманова и Любомир Георгиев.