Организаторите на Kavarna Rock Fest обявиха бандите, които ще се присъединят към Deep Purple на сцената на крайморския фестивал на 1 и 2 юни.

На 1 юни за феновете на хеви метъла ще свирят Aria, известни като “източните Iron Maiden”. Бандата започва своята история с албумa "Мания Величия", който излиза през 1985г. През 1987г. се сформира "златният" състав на Aria, който записва албума “Герой асфальта“. Този албум се превръща в хит, като от него са продадени над милион копия. Бандата има общо 11 студийни албума.

Още една руска банда забива на рок феста, но на 2 юни, а именно пънк-рок групата Alisa. Рокаджиите ще зарадват публиката с песни от новия си албум "Саботаж", както и най-големите си хитове.

И тазгодишното издание на фестивала няма да премине без женско участие. Kavarna Rock Fest посреща Doro Pesch. Немската рок звезда е известна и като вокалистка на бандата Warlock, но най-нашумява със соловите си проекти. През октомври 2012г. се появи последният албум на рок изпълнителката - "Raise Your First".

Българската рок сцена ще бъде представена от "Черно фередже" и "Аналгин".

Все още е тайна кой ще бъде хедлайнерът на първия ден на фестивала.

Промоционални билети за двата дни на Kavarna Rock 2013 вече са пуснати в продажба в мрежата на Eventim на цена от 70 лв. Промоцията ще продължи до 31.01.2013г., след което 2-дневният билет ще бъде на цена от 90 лв., а еднодневният - 60 лв.