Галерията на Деймиън Хърст, в която частично ще бъде изложена колекция със съвременно изкуство, събрана от художника, ще бъде открита през 2014 г., разкри самият Хърст.

По думите на художника галерията му ще е голяма и в действителност ще обедини шест галерии. Към нея ще има още кафене и магазин.

В галерията за съвременно изкуство на Деймиън Хърст ще бъдат изложени произведения на американеца Джеф Кунс, един от най-скъпите съвременни творци, на британската художничка Сара Лукас, на графити художника Банкси.

В колекцията на Хърст, която наброява около 2000 произведения, има също пет творби на Франсис Бейкън. Галерията на Деймиън Хърст ще бъде открита в Южен Лондон, а над проекта работи архитектурното бюро Caruso St John.

На 4 април в лондонската галерия "Тейт модърн" ще бъде открита най-голямата ретроспектива с произведения на самия Деймиън Хърст. В музея ще бъде изложено едно от най-известните му и скъпи творения - платиненият череп "Заради любовта към Бог". Той ще бъде показан за пръв път във Великобритания. Цената му е 50 млн. британски лири.

Мерките за сигурност в "Тейт модърн" ще бъде засилени по време на целия период до 9 септември 2012 г., докогато ще може да бъде видяна експозицията.