Легендарната британска рок група Deep Purple ще представи днес новия си албум - "Now What?!".

Новата тава е 19-ият студиен албум на групата, продуциран от Боб Езрин, който навремето работеше с Pink Floyd и KISS. "Now What?!" е първи диск за Deep Purple от 8 години насам. Съдържа 11 композиции.

Албумът "Now What?! е записан, без да се спазват каквито и да било музикални правила. В резултат се е получило нещо свежо и съвременно. За последните 20 години звученето на Deep Purple никога не е било така близко до духа на 70-те години, както е сега, се твърди на сайта на състава.

На пазара новият албум на Deep Purple ще се появи в три формата - CD, лимитиран вариант с DVD с бонус композиции и интервю с музикантите и двоен винилов албум. След презентацията, музикантите предвиждат турне.

Групата Deep Purple е създадена през 1968 г. под името Roundabout. През април същата година името е променено на известното сега. Deep Purple са една от първите и най-известни хард рок групи в историята. Според мнозина са пионерите на хард рока и хеви метъла. Твърди се, че "Дийп пърпъл" е името на любимата песен на бабата на Ричи Блекмор.

През 45-годишната история на състава в него са участвали 14 музиканти, сред които и легендата Ричи Блекмор, работещ сега по самостоятелни проекти. От албумите на групата са продадени около 250 милиона копия. Последният диск е "Rapture Of The Deep", излезнал през 2005 г. Само в Европа от него са продадени 200 000 копия.