Дебютният албум на на Емили Сандей "Our Version Of Events" отново оглави британския чарт, изпреварвайки абсолютния рекордьор - "21" на Адел, отличена с "Грами" и БРИТ, съобщи Official Charts Company.

Албумът на Сандей стартира от първото място в британския чарт преди три седмици, след което бе изместен от "21" на Адел и трайно се настани на втора позиция.

От диска на Сандей, която бе отличена с приза "Изборът на критиците" на церемонията по връчване на наградите БРИТ, вече сапродадени близо 500 000 бройки.

"21" на Адел, който е в чарта вече 58 седмици, от които 22 начело, сега е на втора позиция. Трето място заема младият изпълнител Ед Шийрън с "+".

В чарта на синглите лидерските позиции запазва "Somebody That I Used to Know" на Gotye. "Среброто" този път е за композицията "Rockstar" на Dappy. На трета позиция е песента "Next to Me" на Сандей.

Хит сингълът на Адел "Rolling in the Deep" заема едва 45-о място в британския чарт.

Междувременно в САЩ в класацията на сп. "Билборд" "Rolling in the Deep" на Адел подобри рекорда по дигитални продажби сред изпълнителките. Парчето е било свалено 6,68 милиона пъти и е изпреварило "Poker Face" на Лейди Гага (6,62 милиона). "Rolling in the Deep" отстъпва само на песента "I Gotta Feeling" на The Black Eyed Peas, свалена 7,82 милиона пъти.