Даниъл Радклиф е решил да преодолее страховете си и да участва в постановка на шекспирова пиеса, надявайки се един ден да му бъде поверена ролята на Хамлет.

Младият актьор, който е участвал в постановки на лондонския Уест енд и Бродуей, разкри, че досега не се е захващал с шекспирови роли, защото се отнася със страхопочитание към творчеството на барда, но се надява да превъзмогне страховете си.

Звездата от филмовата поредица за Хари Потър мечтае да изпълни ролята на Пък от "Сън в лятна нощ", преди да се залови с драматични роли.

"Бих искал да се превъплътя в образа на Пък, отчасти защото това е първата роля, за която съм разговарял с театралния режисьор Майкъл Грандидж, когато бях 14-годишен, поясни 23-годишният Радклиф. Той ме попита "Какви пиеси харесваш? Какво си гледал?", а аз му отвърнах, че би ми допаднало да изпълня ролята на Пък.

Несъмнено бих искал да участвам в постановка на шекспирова пиеса. В "Ромео и Жулиета" има две роли, които винаги са ми били присърце - на Ромео и Меркуцио."

Даниъл допълни, че би се осмелил да изпълни също ролята на Хамлет, макар че за него това ще е голямо изпитание.