"Да бъдеш гербер не е лесно, да имаш вяра не е лесно", пее в последната си песен "Гербер" младата певица Соня Иванова.

"Да бъдеш цвете никак не е лесно, поникваш и внезапно разцъфтяваш, а после трябва да се бориш честно. Така и герберът след битка неуморно цвят разтваря. Преборил се със бури, с вятър леден, на всички красотата си раздава", пее още Соня.

Поп песента с текст на Иван Тенев, музика и аранжимент Димитър Гетов, прилича до известна степен на някои известни шлагери от българската естрада, но много от тези, които вече са чули парчето правят една недвусмислена асоциация - песента изключително много напомня на творчеството на любимия певец на ГЕРБ-ерите Веселин Маринов.

Хората веднага свързват любовта на младата дама към герберите с любовта на изпълнителя на "Горчиво вино" към родната полиция, която ни пази. Едно е сигурно – на председателя на герберите тази песен няма как да не му хареса, защото и той и неговите депутати през последните 3 години често обясняваха колко им е трудно.

Соня е завършила музикалното училище в Пловдив, а в последните години участва в редица музикални формати и дори пробва късмета си на "Евровизия 2012" със свое авторско парче "Финална любов", но не успя да се класира за финала.

Видеоклипът на "Гербер" е заснет от екип на DSTV, а младата певица вече е част от новопоявилата се музикално-продуцентска компания на DSTV - HI MUSIC.