Големият финал на специалното лятно издание на конкурса за най-добра училищна група "Голямо междучасие 5" ще бъде на 19 октомври от 17:00 ч. в Jumbo Plaza в София (бул. "Ботевградско шосе" 525 до "Околовръстен път").

На сцената на финала ще излязат специалните гости на концерта - Революция Z, миналогодишните победители - Downer Kill, организаторите D2 и петте групи финалисти от националния конкурс – Metal Heart от Петрич, Simai от София, In Darkness от Търговище, WTF от Троян и Enkhaosment от Дупница.

Тази година Димитър Кърнев реши да дадe шанс и на още две групи, които са на шесто и седмо място по вот, да се борят за голямата награда. Решението е основано на изключително високото ниво, което показват участниците в конкурса. Това са групите A Beautiful Lie от Пазарджик и Slix от София.

След като пребориха конкуренцията на групи от цялата страна, за които гласуваха 24 940 потребители в официалния сайт на конкурса, финалистите ще трябва да убедят и журито – музикантите от D2, че заслужават голямата награда с изпълненията си на живо. Събитието е с вход свободен.

Победителят - най-добрата ученическа група за 2013 г. ще бъде обявена след края на концерта. Голямата награда е продуциране и запис на песен в професионално студио и заснемане на видеоклип. Сп. "БРАВО" добавя към тази награда и още една – специална фотосесия за най-добрата училищна група на 2013-а и поместване на нейн плакат в списанието!

Водещ на концерта ще бъде Дидо от D2.

За да улеснят придвижването до мястото на концерта, организаторите са осигурили специални автобуси, които на 19 октомври от 15:00ч. ще тръгват на кръгъл и половин час от паркинга пред стадион "Васил Левски".