Латино-джаз легендата Чучо Валдес пристига у нас със своя състав Afro-Cuban Messengers. Музикантите се качват на сцената на зала 1 на НДК на 9 април в 19:30 часа. На брилянтното пиано на Валдес акомпанират Родни Иларза – ударни, персусионистът Яролди Роблес, басисът Гастон Перелада и вокалистът Дрейзър Бомбале. Всички музиканти от състава пристигат директно от Куба и са готови да заредят публиката с латино и афро ритми.

Валдес ще бъде придружаван и от своята съпруга Лорена, която е и негов личен мениджър. Световноизвестният латино-джаз пианист живее от някалко години в Испания, която се превърна в негова втора родина. Двамата с Лорена имат 7-годишен син, носещ името на бащата на Чучо, големия пианист на Куба - Бебо Валдес, който почина преди по-малко от 2 седмици на 94-годишна възраст. Той свири до последния си дъх и бе един от прекрасните партньори на Чучо в концерти за две пиана.

Независимо от тъжното събитие Чучо Валдес обещава на българските си почитатели една прекрасна латино вечер, като освен музика от последния си албум - “Chucho`s steps”, музикантите ще подберат и най-доброто от своето творчество.

Валдес има особено топли чувства към България, която е посещавал няколко пъти преди повече от 25 години и очаква с нетърпение срещите с българските си фенове и музиканти.

Билети за събитието могат да бъдат закупени в системите на Eventim, Ticketpro и в Билетния център на НДК.