Испанската дива Конча Буйка пристига за концерта си у нас в компанията на музиканти от Куба, които ще свирят заедно с големия симфоничен оркестър София Симфониета. На 18 декември за Коледния концерт в НДК на сцената ще излязат над 50 музиканти. На пулта ще застане един от най-известните испански диригенти - Антонио Куенса, a уникалният статут на събитието ще бъде подсилен от участието на пианиста Иван Мелон.

"Черната перла на испанската музика”, както е известна Буйка, ще представи пред българските си фенове най-доброто от своя репертоар след поредица от суперуспешни концерти в САЩ, Европа и Латинска Америка. Буйка черпи вдъхновение от испанското фламенко и съчетава емоционалните си вокали с африканските влияния. Така музиката й събира енергията на три континента и това е в основата на нейния световен успех. Буйка изпълнява и стари испански песни от стила копла и милонги, но пее и джаз, кубинско болеро, румба и болерия.

Звездата на Буйка изгрява благодарение на режисьора Педро Алмодовар. Той казва: "Когато пее, Буйка ме кара да изтръпвам, нейната отдаденост на музиката веднага покорява. Буйка е от линията на онези певици като Едит Пиаф, Нина Симон, Чавела Варгас, каквито вече рядко се срещат.” Феновете на Алмодовар може би си спомнят пленителната певица във филма "Кожата, в която живея“ , където Буйка се появи, облечена в изкусителна червена рокля на Жан Пол Готие.

Билети за концерта на Буйка в София на 18 декември се продават в мрежите на Eventim и Ticketpro, както и на касата на НДК.