Броени часове остават до EXIT Festival – 4-дневното музикално приключение в Петроварадинската крепост в Нови Сад. Меломаните от Балканите, Европа и Света вече се стягат за нажежени емоции с музиката на Gossip, New Order, Ерика Баду, Guns N’ Roses, Duran Duran и още много (ама наистина много) други.

Освен уникални имена от музикалната сцена, огромната фестивална зона на Петроварадинската крепост предоставя на феновете и възможности за ектремни преживявания, като Zip-Line (скоростно спускане по въже), страхотни чил аут зони, плаж и много други. Последните допълнения към атракционите на фестивала са еротичната сцена и шарената ЛГБТ сцена (лесбийки, гей, бисексуални и трансексуални). Тази година ще се проведе и най-големия маскен бал, организиран досега на подобни събития.

На фаталния петък 13 ще бъде отпразнувано 13-ото издание на EXIT Festival под кадифени маски и помпозни аксесоари, екстравагантни облекла и превъплащения в супергерои. Пускате въображението си на свобода, а магията на крепостните стени ви отвежда в един оживял приказен свят. Роботи, феи, акробати, извънземни, ангели, дяволи и всякакви чудати същества ще обитават крепостта в петъчната нощ.

Във фестивалната зона има специално обособени места, където професионални коафьори ще се погрижат за екстравагантната ви прическа, а една от най-нестандартните и иновативни сръбски дизайнерки – Maria Margoth, създава уникална атмосфера и привлекателен дарк ъндърграунд стайл на обстановката, заедно със сръбските изпълнители от Grandpa Candys и италианците Crysalys.

Най-добрите костюми ще спечелят награди! Конкурсът ще се проведе на уличката между хотел Leopold и ВИП терасата, а победителят се избира чрез овациите на публиката. Наградите са бутилки шампанско и фотосесия от професионалните фотографи на EXIT.

Exit фестивалът ще започне този четвъртък - 12 юли, четвъртък и ще продължи до ранните часове на неделната нощ - 15 юли 2012. Билети вече могат да бъдат закупени само на място както за фестивалната зона, така и за къмпинг зоната.