Британският актьор Джак О'Конъл ще изпълни главната роля във филма на Анджелина Джоли "Unbroken". Това е втората лента, на която Джоли ще е режисьор.

Въпреки че неотдавна се подложи на двойна мастектомия, 38-годишната Джоли вече е пристъпила към работата по филма "Unbroken: A World War II Story of Survival".

През януари 2011 г. "Юнивърсъл пикчърс" закупи правата за екранизиране на едноименното произведение на Лаура Хиленбранд и предложи на Анджелина Джоли да режисира лентата.

В центъра на сюжета на филма, сценарият за който е дело на братята Коен, е съдбата на американския спринтьор, участник в олимпийските игри Луи Замперини, превърнал се в затворник в Япония през Втората световна война. Нечовешките условия не успяват да сломят духа му. 22-годишният Джак О'Конъл ще пресъздаде образа на Замперини.

"Луи е истински герой и човек с огромна сила на волята, с вяра и мъжество - казва Джоли. - За мен е голяма чест да разкажа и покажа тази вдъхновяваща история." Сега тя работи по окончателната редакция на сценария с братята Коен.

Самите снимки на лентата ще започнат през септември. Очаква се филмът да се появи на екран на 25 декември 2014 година.