Болшой театър трябва спешно да намери заместник на водещия солист Павел Дмитриченко, задържан по подозрение в нападението над ръководителя на балета на театъра Сергей Филин.

Първата замяна ще е на 16 март, когато на сцената на Болшой театър ще се играе "Спящата красавица" на Чайковски. Дмитриченко изпълнява ролята на Синята птица. Новият изпълнител не е определен, но от театъра обещават да го направят много бързо. След това трябва да бъде намерен и балетист, който да изпълни ролята на Иван Грозни в едноименния балет, постановка на Юрий Григорович по музика на Сергей Прокофиев. Най-близкият спектакъл ще се състои на 16 април.

Според говорителката на Болшой театър Катерина Новикова , цитирана от ИТАР-ТАСС, не представлява трудност да бъде намерен заместник на Павел Дмитриченко. "За всички спектакли, включително балетите, се готвят по няколко състава изпълнители, затова да бъде заменен всеки солист, отпаднал от работния график по една или друга причина, не представлява трудност" - казва Новикова.