Българското бийт дуо 1000names ще открие концерта на Emika и Джими Едгар с ексклузивен DJ сет.

1000names са Николай Стенски (99 mistakes) и Маргарит Алексиев (Casio Blaster). Дуото е едно от силно почитаните модерни световни музикални явления на независимата електронна сцена.

Снимка: Максимилиан Праматаров

Двамата композират музика от края на 90-те, като в началото залитат повече към любимия им тогава хип-хоп, увлечени по създаването на бийтове, като включват семпли и "рециклират" разнообразни звуци и стигат близо до определението електро хип-хоп. Тази черта в музиката им е запазена и до днес, макар звученето им да се развива и променя с всяко ново издание.

През 2009г. френският лейбъл Eklektik Records издава дебютния им албум Toys Room Combat. Година по-късно британският дъбстеп лейбъл Black Acre пуска на пазара втория Illuminated Man, а само преди няколко месеца се появи и третият им дългосвирещ албум Invisible Architect за немския независим лейбъл Project:Mooncircle. Чуждите музикални и лайфстайл издания не спират да ги хвалят, а 1000names не спират да обикалят родните и чужди музикални сцени – от началото на годината те свириха на два престижни фестивала за авангардна електронна музика и визуални изкуства – Sound:frame във Виена и Rokolectiv в Румъния.

Именно в Букурещ бийт архитектите 1000names споделиха с Emika сцената на фестивала Rokolectiv, а ето, че сега второто MIR парти ги събира отново заедно, този път на родна бийт земя.

Билети за партито на 23 май в Sofia Live Club можете да намерите в мрежата на Eventim на цени от 30 лева на предварителна продажба и 40 лева - в деня на концерта.