Поддържането на чистотата на местата на провеждане на концерти винаги е едно от основните предизвикателства, пред които са изправени организаторите. Именно затова LOUD FESTIVAL 2012 си поставя за цел да запази Парка на Летище София чист и ще стимулира феновете на тежката музика да допринесат за опазването на тази чистота.

В рамките на LOUD FESTIVAL 2012 ще бъде изграден специален приемен пункт за разделно събиране на отпадъци, съвместно с Ecopack и “Бъдеше Сега”, а навсякъде във фестивалната зона могат да бъдат намерени чували за боклук. Всеки, който предаде в приемния пункт пълен чувал, ще получи жетон за безплатна бира.

Друга важна новина: Днес влизат в продажбата на Mото-пасовете за LOUD FESTIVAL 2012 в мрежата на Eventim.bg. Мото-пасът включва двудневен фестивален билет, безплатен къмпинг и място за мотор в допълнителен мото-паркинг в непосредствена близост до къмпинг зоната. Цената на пропуските е 99 лв.

Стандартните билети за LOUD FESTIVAL 2012 са на цена от 55 лв. за един ден, а двудневните са по 99 лв. В деня на събитието и на място ще са с 10 лева по-скъпи. Феновете, които предвиждат да посетят LOUD FESTIVAL 2012 с палатка, могат да се сдобият с комбиниран билет на цена от 104 лв, който предоставя двуднeвен достъп до фестивала и място за палатка в къмпинг зоната.