Джъстин Бийбър разгневи британските си почитатели, след като закъсня с близо два часа за концерта си в Лондон.

Канадският певец изнесе първия от четирите си напълно разпродадени концерта в лондонската зала О2 Арена снощи, но стотици фенове останаха с по-скоро лоши впечатления от шоуто и изразиха гнева си в Twitter, след като звездата не се появи на сцената почти до 22,30 ч. Особено разгневени се оказаха родителите на младите фенове, които се оплакаха, че 19-годишният певец е накарал младите си почитатели да чакат, въпреки че на следващия ден са на училище. Някои тийнейджъри били принудени да пропуснат целия концерт, за да хванат последните влакове за околностите на Лондон.

Зрителите освирквали, докато чакали на фона на песни на Майкъл Джексън. Ръководството на залата се извини за закъснението, въпреки че не беше дадено обяснение защо се е стигнало до него. "Сега Джъстин Бийбър е на сцената и се извинява за закъснението на шоуто си", съобщиха представители на О2 Арена в профила на съоръжението в Twitter в 23,36 ч снощи.

"Извиняваме се на всички почитатели на Джъстин Бийбър за закъснението на концерта тази вечер. Лондонското метро ще се движи след края на шоуто", гласеше ново съобщение, публикувано малко по-късно.

От своя страна Джъстин Бийбър обясни в Twitter, че всъщност закъснял с 40 минути, а не 2 часа, както се съобщава в медиите на Острова и не му е приятно, че нещата се преувеличават.

"Нямам никакво намерение да разстройвам или разочаровам някого. И не съм ОК с това, че нещата биват преувеличени. Отново се извинявам на всички, които са се почувствали засегнати", написа звездата.

Четирите концерта на Бийбър в зала О2 Арена следват концертите му в британските градове Манчестър, Ливърпул, Бирмингам и Нотингам. Те са част от световното му турне, на което той представя третия си студиен албум "Believe".