Godsmack отмениха всичките си предстоящи концерти в Европа, включително и гостуването си на родния Sofia Rocks, заради сериозни проблеми с гласа на вокалиста Съли Ерна. Бандата публикува официалното си изявление във Facebook.

"Ерна беше прегледан от специалисти в САЩ вчера и техните препоръки са той да не пее в близките няколко седмици, за да даде възможност на гласните си струни да се излекуват", се казва в съобщението в профила на групата.

Настоящото турне е първото в Европа за групата от близо 9 години насам и бандата успя да изпълни само два от планираните 14 концерта.

Съли Ерна лично изрази съжалението си в имейл до феновете:

"Съжалявам, Европа. Изглежда не ни върви тук напоследък. Лондон, вие бяхте една от най-добрите публики, пред които сме свирили от доста време насам... Белгия, вие също бяхте невероятни. Колкото до останалата част от Европа, до която не можахме да стигнем, обещавам ви, че ще се върнем!! Засега трябва да почивам много и да пия течности, докато специалистите ми разрешат да пея отново. Моите най-искрени извинения, Европа! Ще ни видите отново! Благодаря ви за подкрепата и разбирането.“

Първоначално групата отмени три от предстоящите си концерти на Стария континент – в Люксембург, Париж и Цюрих, но, както става ясно, проблемите на Съли Ерна са се задълбочили и турнето не може да продължи.

Организаторите на Sofia Rocks уверяват феновете, че ще се постараят в бъдеще да организират концерт на Godsmack в България.

"Фестивалът Sofia Rocks ще се проведе както е планирано на 7 и 8 юли на стадион "Васил Левски", като на първия ден - 7 юли, закриваща банда засега остава Trivium, а на втория ден - 8 юли хедлайнери са Guns N' Roses. За изключително краткия срок, оставащ до началото на фестивала, организаторите ще положат максимални усилия и ще направят опит да добавят още групи в афиша“, пишат на сайта си организаторите на родния рок фест.