Пролетният "Бал в бяло" наближава и организаторите от Метрополис са запретнали ръкави с амбицията да сътворят не само шеметно музикално шоу, но и също толкова шеметно визуално шоу.

На 19 май в Зимния дворец в София пристигат Стийв Лоулър (Steve Lawler) и Ида Енгберг (Ida Engberg), които ще пускат в компанията на Jassen Petrov, DJ Steven, Miss Lidiya & DJ Smurf (Roboloco) и DJ Petar. Всички те ще поведат присъстващите на 10-часово приказно пътешествие, в което сетивата ще се радват на пищна сценография, осветление, визия, пърформанс и, разбира се, музика.

Метрополис са решили да избягат от комерсиалните LED екрани и да развържат ръцете на видеомаестрото D-Alien - един от топ графичните артисти в България, който ще преобрази сцената със специално подготвена 3D-mapping проекция.

Eastern Acoustic пък смятат да запълнят залата с техника в невиждан до момента звуков обем и конфигурация.

Балът ще си има и VIP-зона. Декорирана от Trend Fox, тя ще се намира в най-добрата точка на залата, ще бъде снабдена със специални платформи, собствен бар, сепарета и... изненади.

За първи път дрескодът в бяло ще бъде задължителен за всички, а декорацията по традиция остава тайна до самото събитие. Метрополис обаче споделят, че си падат по големите бели сфери и по белите криле, заради което специална фото зона в Зимния дворец ще бъде владение на Кралицата на ангелите – Маги Митева (Lumagi, Къщата с ангелите). Всеки, който се снима в арт инсталацията й и публикува снимката си на стената на Бал в бяло във Facebook ще има шанс да спечели покана за летнита партита на Метрополис.

Билети за Бал в бяло се продават в мрежите на Eventim и Ticketstream.