Ясни са първите изпълнители, които влизат в програмата на седмото издание на фестивала "Drum and Jazz”.

Бalkansky Снимка: ПР

Проектът "Бalkansky” в неговия пълен състав - феноменът Теодосий Спасов, машината за бийтове Иван Шопов - Cooh и продуцентът Иво Христов, е един от акцентите на фестивала на 17 ноември. Тримата ще представят аудио-визуалната си приказка – албума, носещ магическото име "Оренда“. Като допълнение към това изживяване, почитателите ще могат да се насладят на изпълнението на известната българска певица Янка Рупкина и гайдаря Иван Георгиев.

Снимка: ПР

Освен ексклузивното участие на “Бalkansky”, българската публика ще има възможността да чуе и представянето на още един нов за България албум – този на един от най-мелодичните артисти в световната drum&bass сцена - Utah Jazz. MixMag определят албума му "Groove Therapy" за "албум на месец юни 2012", а DJ MAG го сравнява с High Contrast и Calibre. Малко са хората, които могат да се похвалят, че са издавали за Hospital, Good Looking и V Recordings, но това определя достатъчно значимостта му на сцената и причината, поради която ще бъде гост на „Drum and Jazz” 2012.

През последните седем години на сцената на „Drum and Jazz” се качиха световноизвестни артисти като Amon Tobin, Владко Стефановски Трио, Dub FХ, Стоян Янкулов, LTJ Bukem, Netsky.

"Drum and Jazz” 2012 е на 17 ноември в три от залите на Парти Център 4КМ, като началният час е 21:00. Билетите са на цени от 10 и 15 лева в мрежата на Eventim. В деня на събитието и на входа цената на пропуските ще бъде 25 лева.