Американската хеви метъл група Аvenged Sevenfold застана начело в класацията за албуми Билборд 200, като изпревари Биг Шон и Джуси Джей, съобщи Ройтерс.

От шестия студиен албум "Hail to the King" на Аvenged Sevenfold са продадени 159 000 копия през първата седмица след появата му пазара, сочат данни на Нилсен СаундСкан. Това е вторият албум на бандата, заел първо място в седмичната класация, която взема под внимание данните за продажби на албуми.

"Hail to the King" на Аvenged Sevenfold е сред четирите нови албума в челната десятка на чарта. "Hall of Fame" на Биг Шон зае трета позиция, след като от него бяха продадени 72 000 копия, а на четвърта е "Stay Trippy" на Джуси Джей, с 64 000 продадени копия.

Компилацията "Alabama & Friends" с участието на кънтри знаменитости като Люк Брайън и Джейсън Олдийн, които изпълняват кавъри на песни в чест на бандата "Алабама", зае осмо място.

Албумът "Crash My Party" на Люк Брайън сега слезе на втора позиция, след като две седмици поред бе начело в класацията.

"Roar" на Кейти Пери за трета седмица поред запази челното място в класацията за дигитални песни, която отчита броя на свалянията на песни от интернет. Новата песен на Еминем "Berzerk" е на втора позиция, следвана от "Blurred Lines" на Робин Тик с участието на Ти Ай и Фарел Уилямс.