След като заснеха мистериозна фотосесия с мистериозна млада дама и хвърлиха в недоумение и догадки феновете си, Анимационерите най-накрая признаха, че са успели да привлекат в редиците си басистката на Moby - Светлана Василева. Какви са бъдещите общи планове на музикантите засега остава в тайна, но от лагера на бандата обещават да не държат публиката в напрежение още дълго време.

Светлана Василева от години живее във Великобритания, а родната публика със сигурност я помни от участието и заедно с Моби на Spirit of Burgas 2011, където DJ-ят поздрави феновете на чист български език. Светла се присъединява към Моби след конкурс. Малко известен факт е, че Светла е сестра на барабаниста на Анимационерите – Владимир Василев.

"Като разберат хора, че брат ми е барабанист, винаги ме питат дали често свирим заедно. А отговорът е – общо взето никога! Той се запали по барбаните, след като аз заминах в чужбина. Нали някой трябваше да продължи да вдига шум на нашите... Най-после и нашият момент се появи. И то с Анимационерите!”, споделя Светла, без да издава подробности около работата си с групата.

"Анимационерите” са една от култовите български групи от края на 90-те. Бандата е сред инициаторите в създаването на независимата организация "Жълта музика”, заедно с Babyface Clan, Bluba Lu, Уикеда и Остава.