Бразилска филмова компания придоби правата за създаване на филмова адаптация на култовия албум на Боб Дилън "Blood on the Tracks".

Компанията RT Features търси режисьор на англоезичния филм, който ще се основава на албума на музиканта от 1975 г., включващ класики като "Shelter from the Storm", "Tangled up in Blue" и "Simple Twist of Fate".

"Като дългогодишни почитатели на един от най-великите албуми в историята на музиката, за нас е привилегия да направим този филм", заяви генералният директор на компанията Родриго Тексейра. "Целта ни е да работим с режисьор, който да може да създаде класическа драма с герои и среда, улавяща чувствата, които албумът създава във всички почитатели", допълни той.

"Blood on the Tracks" е 15-ият студиен албум на Дилън. Певецът и композитор отрича мрачните теми в албума да са вдъхновени от личния му живот, но според критиците той отразява рухването на брака му. Дилън, който стана на 70 години през 2011-а, твърди, че албумът е вдъхновен от разкази на руския класик Антон Чехов.