Актьорът Джеймс Франко се надява на успешни изяви на различно поприще – като рок звезда, и вече е готов с дебютния си албум.

Първият музикален продукт "MotorCity" на Франко, който ще се изявява с името Деди, излиза на пазара на 25 септември. Над албума актьорът е работил съвместно със своя приятел Тим О'Кийф, с когото се дипломираха по-рано през годината в Колежа по дизайн в Роуд айлънд.

Тавата включва музикално сътрудничество с легендата на "Мотаун" Смоуки Робинсън. Робинсън се е съгласил да запише вокали за албума на Джеймс Франко, след като двамата са се срещнали и разговаряли по време на полет.

"Наясно съм, че върша много неща наведнъж и това може да накара хората да погледнат скептично на музикалните ми изяви", споделя 34-годишният Джеймс Франко в интервю за "Ролинг стоун".

Франко бе критикуван остро миналата година като водещ на церемонията по връчването на наградите "Оскар" заедно с Ан Хатауей. През същата година той беше сред номинираните актьори за главна мъжка роля с изпълнението си във филма "127 часа".