През последните петък и събота на август Пловдив ще приветства за четвърта година "Айляк Фест" (I Like Fest).

Датата е 29-30 август, а мястото е "Младежки хълм” – под открито тепе. Събитието ще се проведе от 14 до 02 всеки ден, а музикалната програма е организирана тематично в две части - “етно айляк” и “клубен айляк”.

Хедлайнер на първата вечер са излъчените като победители от сръбският фестивал в ГУЧА - "Кристиан Азирович Оркестър". Музикантите завоювали първото място на ГУЧА 2013, пътуват до Пловдив специално за да пренесат духа на ГУЧА сред градът на тепетата.

Участие ще вземе и популярната акустична формация ОРАТНИЦА, а вечерта ще бъде озвучена и от проекта на Иван Шопов - Balkansky dj set, който изследва срещата на електронния авангард с етно звуците от Балканските страни. Участие в първият ден ще вземат още Митко Таралежков + BGGZ Rubbit & Невен.

Водещото име във втората вечер е нашумялата родна хардрок банда Smallman, която ще представи аудио-визуално шоу. Тук се включват и рокерите Plastic Bo и пловдисвската група Габана. В този ден ще се изяви на сцена и родния реге-дъб експериментатор с артистичен псевдоним Sofia Dub Club.

Вечерта ще бъде завършена с двучасов дръм енд бейс сет от доaйена на родната дръм енд бейс сцена - Targy от Hard Music and Sounds United.

Освен музикалната програма айляк фестът включва още игри, работилници, пазар с ръчно изработени бижута и тематични изложби.

Билети за фестивала можете да закупите онлайн от мрежата на Евентим и офлайн от касите на ТЕХНОМАРКЕТ, Пикадили, OMV, Мюзик Център ул. Отец Паисий 3, касата пред Община Пловдив, Германос.

Цени от 10-12-15лв на предварителна продажба, и 15-20лв в дните на събитието. Първите 300 билета за ден са на цена 10 лв! И първите 300 двудневни са на цена 18 лв!