Адел ще пее на церемонията по връчването на тазгодишните награди "Оскар”. Новината бе оповестена от продуцентите на церемонията – Крег Зейдан и Нийл Мерон. Британската изпълнителка ще изпълни песента си "Skyfall", която е от саундтрака на последния филм за Джеймс Бонд и която е номинирана за "Оскар” в категорията за най-добра оригинална песен към филм.

"За мен е чест и се чувствам прекрасно, но и съм ужасена, от факта, че ще пея пред хора, които са превземали въображението ми много пъти. Това е нещо, което никога не съм преживявала и най-вероятно ще преживея само веднъж”, каза Адел в официално изявление по повод новината.

Песента на Адел към "007 Координати: Скайфол” ще се бори за "Оскар” със "Suddenly” от "Клетниците”, "Pi’s Lullaby” от "Животът на Пи”, “Everybody Needs A Best Friend” от "Приятелю, Тед” и “Before My Time” от "Зелен”.

Академията за кинематографично изкуство и наука на САЩ обяви, че гласуването на наградите "Оскар" ще започне на 8 февруари и ще завърши на 19 февруари в 17:00 часа местно време (03:00 часа на 20 февруари българско време), предаде ИТАР-ТАСС.

Тази година членовете на Американската киноакадемия могат да се възползват от правото си на електронно гласуване или да попълнят традиционните хартиени бюлетини. Гласовете на закъснелите дори и само с една минута няма да бъдат преброявани.

Освен това за събирането на бюлетините ще има открити специални щабове в Лос Анджелис, Ню Йорк и Лондон.

Номинираните в основните категории за наградите „Оскар” можете да видите тук>>

Наградите "Оскар” ще бъдат раздадени на 24 февруари.

Междувременно можете да гледате церемонията на наградите "Златен глобус" на 27 януари от 23ч. ексклузивно по bTV Cinema.