Полската организация "Кръстоносен поход на младежта" е събрала 43 000 подписа от жители на Варшава срещу концерта на Мадона в града, който е планиран за 1 август, съобщи РИА "Новости", като се позова на агенция KAI.

Искането за отмяна на концерта на Мадона с всички подписи е било предадено официално в кметството на полската столица. Инициаторите на акцията са призовали властите на Варшава за не допуснат "скандалното мероприятие".

"Богохулството е един от най-страшните грехове, които човек може да извърши" - се казва в документа, в който концертът на Мадона е определен като "кощунство". "Тази жена осквернява християнските символи и издевателства с Бог, Богородица, способства за разпространението на порнография и сексуални отклонения", заявява представителят на организацията "Кръстоносен поход на младежта" Мартин Мусял.

Признавайки, че в организацията на концерта на Мадона са вложени огромни средства и затова той едва ли ще бъде отменен, Мусял добавя, че членове на организацията не могат да си "позволят да отминат скандалното безразличие, да стоят със скръстени ръце и да гледат безнаказаното издевателство над Исус Христос и неговата майка".

По думите на младежкия лидер жителите на столицата са възмутени и от факта, че концертът е насрочен за 1 август - годишнината от началото на Варшавското въстание през Втората световна война.

Организаторите на концерта на Мадона в полската столица от своя страна се съобразиха с искането на градските власти спектакълът й да започне с клип за Варшавското въстание през Втората световна война, припомня Асошиейтед прес. Така ще бъде проявено уважение към ветераните.

"Това е важно събитие в полската история, затова решихме да напомним на хората за него" - каза говорител на организатора на концерта "Лайв нейшън".