Денят на EASA събира в симбиоза идеите и мненията на видни организми от различна сфера на дейност за провеждането на ЕASA за първи път в България. Терен на симбиозата е VIVACOM Art Hall, където от 11 часа ще бъде открита изложба, а от 16 до 17.30 ще се състои отворена дискусия с участието на представители на община Велико Търново, видни архитекти, студенти, преподаватели и партньори.

EASA (European Architecture Students Assembly) е платформа, която обединява студенти по архитектура от всички държави в Европа. От зараждането си в Англия през 1981 г. до днес асамблеята събира всяко лято 500 от най-талантливите студенти - по равен брой от всички страни - в различна точка на континента. В рамките на две седмици се провеждат над 30 работилници от различно естество – временни и трайни архитектурни намеси и инсталации, теоретични разработки, изложби и лекции на видни творци от цял свят.

За първи път България ще бъде домакин на EASA – от 23 юли до 7 август 2014 старопрестолно Търново ще заживее като сцена на експеримент с най-съвременните идеи в архитектурата и архитектурното наследство на старата столица. Община Велико Търново смело подкрепя EASA и застава зад най-дръзките идеи на организаторите.

Денят на EASA се провежда с любезното домакинство на VIVACOM Art Hall и подкрепата на Студентски съвет на УАСГ, Камарата на архитектите в България, Sofia Architecture Week, Bushmills и клуб *MIXTAPE5*, където от 21:00 часа обменът на идеи ще продължи в ритмите на клубната музика. Вход свободен.

EASA е независима платформа на студенти по архитектура, които самостоятелно организират събития за културен и творчески обмен.

E-mail:[email protected]
Facebook:http://www.facebook.com/EASA.Bulgaria