Третото издание на ON! Fest ще бъде домакин на финалите на най-големия балкански турнир по най-играната игра в света за 2013-а година – League of Legends. Събитието се организира със съдействието на световния издател на играта - Riot Games, а наградният фонд ще бъде рекорден – 10 000 лева!

По време на ON! Fest финалистите на турнира по League of Legends ще се изправят в международна битка за голямата титла на специалната сцена в ON! Gaming зоната, пред която ще има 500 седящи места за зрители. Цялото събитие ще бъде излъчвано на живо в цяла Европа по АFK TV.

Част от гейминг зоната ще бъде и втора сцена, с турнири по Starcraft II и DotA, с наградни фондове на обща стойност 2700 лева.

ON! Gaming 2013 ще включва зона с турнири с отворено участие за непрофесионалисти, както и специална зона за конзолни игри. По традиция ще има демонстрации и премиери, щандове на най-големите магазини и гейм студиа у нас, аркадни игри и много други изненади за запалените по новите технологии.

За трета поредна година в рамките на фестивала ще се проведе международната конференция GDS Bulgaria - единственото по рода си събитие на Балканския полуостров, което представя гейм индустрията в нейния образователен и бизнес аспект. Тази година посетителите на GDS Bulgaria ще се срещнат лично с множество знаменитости в областта на разработката на компютърни игри, сред които Стюарт Соу - Регионален директор на Twitch.tv за Европа, Близкия изток и Африка.

Специален акцент в третата година от провеждането на GDS Bulgaria е и организираният в партньорство с JobTiger “Кариерен ден в гейм индустрията". На 20 септември ON! Fest ще бъде с отворени врати за всеки, който иска да се запознае отблизо с българките гейм студиа и да надникне в индустрията, която създава нови светове.

Билети за ON! Fest се продават в мрежата на Eventim.