В България има КГБ. Агентите му са дами, при това красиви. А зад абревиатурата КГБ не се крият шпиони, а "Клубът на готините баби".

Това са: Капка Амзина, първата "Мисис баба" на България, Ваня Георгиева, "Мисис баба" за 2012 г. и Анета Паскалева, "Мисис баба" на 2018 г.

Обединява ги обаче не само физическата красота. Готините баби се опитват да направят по-приятен животът на едни прекрасни млади хора – помагат на студенти с увреждания.

Първа зад каузата застава Ваня. „През 2012 г., когато грабнах короната, реших че ако не се изпълни със съдържание, ще си остане една суета, която събира прах по етажерката. И ми дойде идеята да обединя всички съмишленици и желаещи да творят добро баби в тази фондация – фондация КГБ - "Клуб на готините баби", разказва Ваня Георгиева.

Самият конкурс "Мисис баба" дава една идея по-голяма популярност на всяка една от нас. И ние точно това искаме да направим – да използваме тази подарена ни светска популярност, за да отворим врати, допълва Капка Амзина.

В моят живот, аз така съм възпитана, на благородство и на благотворителност. И моят живот така е започнал, благодарение на моята прекрасна баба, споделя Анета Паскалева, която грабна титлата най-красива баба преди месец.

Но не си мислете, че тези дами се занимават с благотворителност от скука. Те просто имат... добри сърца.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!