Разпродажба на официални рокли превръща пазаруването на дрехи в кауза. Това става благодарение на инициативата Dress Angels по идея на току-що дипломиралата се Мая Франкович.

Когато се омъжила преди няколко месеца, Мая решила да обяви роклята си за продажба във „Фейсбук”, а парите от нея да дари в помощ на болни животни. Така дошла идеята, че може да създаде благотворителна мрежа, където момичета да даряват старите си официални рокли и да дават за благотворителност парите, които съберат от продажбата им.

Във фейсбук страницата на инициативата Мая се обръща към всички дами:

„Често купуваме разкошни рокли, които са толкова красиви , че рядко ще се повтори повод , на който да ги облечем. Слагаме ги в гардероба и така обричаме красотата им на забрава. Ами ако тази красота би могла да продължи да сее радост, и то не само на нас, а и на други нуждаещи се? Това би било страхотно!”

Дарителките сами решават как да бъдат използвани парите. Всеки купувач превежда сумата директно в дарителската сметка, която е посочила притежателката на роклята, а след това организаторката изпраща покупката. Мая публикува всички документи, които доказват къде отиват даренията, за да има максимална прозрачност на процедурата. 

Всеки, който е готов да се сбогува с една своя рокля, може да разбере как да помогне на официалната страница на инициативата.

Вижте във видеото какво още може да дарите за инициативата Dress Angels: