Двукратният носителят на "Оскар" Кевин Спейси заяви, че телевизията вече в много отношения е изместила киното при предлагането на качествени постановки с впечатляващи главни герои, но тази медия рискува да се провали, ако не се съобрази с потребностите на зрителя, предаде Би Би Си.

Актьорът говори на откриването на Единбургския международен телевизионен фестивал. „Зрителите искат сложни, интелигентни истории", коментира Спейси.

Според него чрез новаторство телевизията може да научи "урока, който музикалната индустрия не научи".

"Дайте на хората това, което искат, когато те го искат, във формата, в която го искат и на разумна цена”, посъветва актьорът. Той насърчи програмните ръководители да "поддържат непрестанното търсене на нови таланти".

Кевин Спейси се спря и на големия успех на политическия трилър "Картонени кули" - сериал, в който той играе главната роля и който беше разпространен по интернет.

Продукцията наскоро беше номинирана за 9 награди „Еми”, а самият Спейси за най-добра водеща мъжка роля в драматичен сериал.

В края на речта си Спейси припомни цитат на Орсън Уелс: "Мразя телевизора. Мразя го толкова, колкото мразя фъстъци. Но аз просто не мога да спра да ям фъстъци..."