Двукратният носител на Оскар Кевин Спейси не разбира актьорите, които обръщат гръб на киното, за да се впуснат в политиката.

Звездата от сериала "Камара от карти", който играе амбициозен конгресмен в дебютния телевизионен проект на Нетфликс, твърди, че няма никакво желание да бъде част от правителствения сектор, тъй като го намира за твърде разочароващ.

"Аз съм от хората, които обичат да си поставят цел и да я постигат. Харесва ми, когато има резултати. Но не бих направил стъпки в професия, която би ме разочаровала до края на живота ми", коментира 53-годишният пред сп. "Кепитъл файл".

Кевин, който ръководи лондонския "Олд Вик", призна, че новото му телевизионно шоу не излязло толкова крайно, колкото първоначално очаквал.

"Бяхме по средата на снимките на "Камарата", когато се състояха президентските избори. Често се връщах в хотелската си стая, включвах телевизора и си казвах – ама нашите реплики не са толкова побъркани".

Той сподели още, че прекарал "невероятно" в компанията на Робин Райт и Кейт Мара.

"Това е вторият ми опит в телевизията. Преди много години се снимах в сериал, наречен "Мафиот", но ме убиха след няколко епизода. Този е първи за мен в много отношения – минаха цели шест месеца, докато осъществим всички тези 13 серии. Но си прекарах невероятно, беше сякаш снимаме дълъг филм", допълни Спейси.