Кейт Хъдсън увери, че не желае да бъде известна. Звездата от филма "Фундаменталист въпреки волята си", която е отгледана от майка си, актрисата Голди Хоун и втория си баща Кърт Ръсел, довери, че е трудно да израстнеш в известно семейство. Голди и Кърт често отсъствали от дома, защото се снимали във филми.

"Работата им ги откъсваше от мен, разказа 34-годишната Кейт пред сп. "Тайм". Излизаш от къщи, за да похапнеш някъде, но семейството ти винаги е обект на особено внимание. Това е досадно. Критиките, преценките, онова, което някои хора наричат интересна информация - има моменти, когато човек започва да се пита "Какво става с този свят?", "Защо някой върви по петите ми през целия ден?", "Кой му е възложил това?"."

Кейт е сгодена за фронтмена на групата Muse Матю Белами, с когото отглеждат 21-месечния си син Бингам. Тя има и 9-годишин син Райдър от бившия си съпруг Крис Робинсън.

Хъдсън увери, че сега много внимателно подбира филмовите си роли, за да може да е близо до децата си. Тя освен това се стреми да е заедно със семейството си колкото е възможно по-често.