Кукла Барби с визията на Карл Лагерфелд ще се появи на пазара до края на тази година, съобщава "Поан". Абсолютно копие на ексцентричния моден дизайнер, тя ще носи черни ръкавици без пръсти, риза с висока яка, сатенена вратовръзка, слънчеви очила и, разбира се, вързана на опашка коса.

Групата "Мател", най-голямата компания за играчки в света, която произвежда продуктите с марки Fisher Price, Barbie, Hot Wheels and Matchbox toys, и Карл Лагерфелд работят заедно не за първи път. За 50-годишнината на куклата през 2009 година, Кайзерът, както е известен в света на модата, промени имиджа и реализира фотосесия на една от най-продаваните играчки в света.

Пет години по-късно той самият става обект на кукла по мярка, с което ще бъде отбелязана 55-а годишнината на компанията. Така дизайнерът ще бъде въведен в бляскавия пантеон, за да попадне в компанията на Лиз Тейлър, Одри Хепбърн или Кейт Мидълтън.

И друг път Карл Лагерфелд е влизал в съприкосновение с популярната култура. Артистичният директор на "Шанел" и "Фенди", който освен това ръководи и собствената си марка, е известен с интересите си в издателската дейност, фотографията, начина, по който упражнява креативността си.

 

"Работя тази професия, за да рисувам, обичам да търся идеи, които пренасям на хартия, постоянно правя нещо", беше казал дизайнерът пред сп. "Challenge" преди година.

Плод на тази негова активност са няколко пощенски марки, колекцията му за марката конфекция H & M, моделите очила за Optic 2000 или новият дизайн на бутилката Кока-Кола.

Лагерфелд работи върху проектите си с малък екип, задържайки близо половината от предложените му идеи. Между последните са линия за дрехи, реализирана съвместно с рапъра Booba, и цялостният дизайн на луксозен хотел в Макао.