„Кралицата на авокадото” и трета в последния сезон на „Мастършеф”  Росица Иванова преживя трансформация – от работата в офис в София през кулинарното блогърство до позицията на мениджър и главен готвач в комплекс в Сопот. В студиото на „Тази неделя” тя разказа как е последвала мечтата си.

„След като направих кулинарния си сайт, започнах да насочвам повече енергия там. Съвсем случайно се запознах с хората, с които сега работя. Те имат експериментални градини, пасищно отглеждани животни. Просто си набрах от градината нещо и стана много вкусно. Експериментирахме с моите рецепти и техните суровини и малко по малко започнах да се премествам в Сопот”, каза Росица.

Тя признава, че от кулинарния си блог не печели пари, но това не е най-важното за нея: „Правя го за всички хора, които харесват моя начин на готвене. За мен е достатъчно да си сготвят вкусна вечеря, за мен е ок”.

Росица обича да похапва салати и риба. По думите й рибата от Черно море е с по-добри вкусови качества от тази от други морета и океани заради по-ниската соленост тук: „Всички хора, които си мислят, че риба от Атлантическия океан или Бяло море е по-добра от черноморския чернокоп много грешат”.

Какви качества цени чаровната финалистка от „Мастършеф”? Вижте във видеото!