Триото JP3, или иначе казано Живко Петров, Веселин Веселинов – Еко и Димитър Семов, празнува юбилей с изненада за почитателите си – нов албум.

Официално всичко започва преди 10 години, а в действителност – дори преди това.

„Ние и по-рано сме свирили, но преди 10 години на „Аполония“ Живко изнесе един солов концерт, който беше наречен Understandable – соло пиано само. И тогава му казах: „Господине, дай да ги направим тези парчета за трио, прозвучаха ми в главата, ще станат много добре“. Той пък взе, та се съгласи“, разказва Веселин Веселинов – Еко.

„Така или иначе като трио сме свирили с много поп и джаз изпълнители през годините. Дори преди да се срещнем, приятелството и вкуса ни формираха като трио“, допълва Живко Петров.

Снимка: bTV

Тримата свирят с различни поп и джаз изпълнители, но албумът им от 2012 г. It's A Dream, където гост е цигуларят Васко Василев, се превръща в най-продавания дигитален джаз албум за Източна Европа.

Свирили са на едни от най-големите джаз фестивали в Европа, но тази зима подготвят изненади.

Снимка: bTV

„Всъщност, ние се събираме, имаме повод, нещо като юбилей. Преди 10 години издадохме първото си дивиди във Военния клуб. Така започнахме и мина като един миг, всъщност. Бързичко мина, равносметката е четири албума, сега предстоящ нов“, казва Петров.

Очаква се той да излезе през пролетта с работно заглавие Change The Way.

„Сега, специално за този концерт, работим върху нови парчета и като сме се събирали да свирим в репетицията, се изчистват нещата и най-добрия вариант излиза наяве“, казва Семов.

„Ние усещаме публиката, както и тя нас, надявам се – казва Петров. – Всъщност, по-важното за нас е да въздействаме и да ни върнат тази енергия, за да продължим“.

Вижте целия разговор във видеото: