От днес в София може да се види изложбата на американския фотограф Раян Макгинли. Той е определян от едно от най-авторитетните мъжки списания в света GQ като „най-важния фотограф в Америка”.

Раян Макгинли, работи в Ню Йорк. Започва своята кариера на 21, а на 25 години става най-младият фотограф със самостоятелна изложба в Whitney Museum of American Art.

Макгинли е обявен за фотограф на годината от American Photo Magazine. Негови творби присъстват както в най-престижните световни галерии и музеи, така и в частните колекции на Сър Елтън Джон, Стела Маккартни, Евгений Лебедев и Паоло Булгари.

За любителите на фотографията изложбата предлага освен високо оценени илюстрации, но и един по-различен начин на представяне като размер на изображенията.

След изложбите на Хари Бенсън (2013 г.) и Бен Ритър (2014 г.), експозицията на Раян Макгинли е третата самостоятелна изложба в рамките на платформата „Майстори на фотографията”, създадена от фондациите „Мусиз” и „Америка за България”.

Самостоятелната изложбата на Раян Макгинли у нас ще продължи от 12 декември до 30 януари в галерията на бившата телефонна палата в София.