Сюжетът на следващата история се развива между България, Обединеното кралство и Филипините. А героинята в нея е веган-готвач, доброволец, космополит, авантюрист и мисионер. Това е 30-годишната Милена Божкова. Тя е от Благоевград, но на 19 г. заминава да живее в чужбина.

В момента тя е в Северна Ирландия. В малкото градче в югоизточната част на страната Милена живее от 11 години.

„Започнах работа в едно заведение за бързо хранене, работих там доста дълго време, но от три години вече съм веган-готвач и работя с хора, които имат проблеми със здравето, и поради една или друга причина биха искали да подобрят начина си на хранене”, казва Милена за живота си в момента.

Свободното си време младата жена посвещава на каузи в помощ на другите.

„Tака се случиха нещата, че се запознах с една жена, която има сиропиталище на Филипините. Когато тя ми пусна нейното видео, аз знаех, че трябва да отида там. И 6 месеца покъсно вече бях при нея за Коледа с всички деца, за които тя и нейния екип се грижат във Филипините”, разказва Милена.

Това се случва през декември 2015 г. Милена прекарва три седмици в град Олонгапо. Помага в грижите за децата от центъра – около 25, всички със заболявания.

Прави всичко нужно - от миене на чинии до бърсане на пода, хранене на децата, водене на децата в болницата, извеждане на децата в парковете.

Година след първата си мисия на Филипините, Милена отново се връща там. Пак като доброволец, този път за цели пет месеца. Готви за бедните в една от най-мизерните части на столицата Манила – Тондо. Мизерията обаче не успява да я разколебае и за миг. 

След втората доброволческа мисия на Филипините Милена се връща в Уорънпойнт и започва да прави торти. Част от парите дава за благотворителност.

Подкрепя каузи на болни хора. Друга част от средствата от сладкишите ще отидат за бъдещите мисии.

Милена се надява следващата ѝ мисия да е с адрес България.