Извадихме петима от най-добрите български влогъри от тяхната естествена онлайн среда, за да поговорим за тях по някои от актуалните теми на днешния ден.

Отборът на Павел Колев, Христо Стефанов – Ицака и Недко Гешев, както и Цветослав Цонев и Кристиян Чарли Танев по-долу ще коментират въпроси, които не слизат от първите страници на централните медии, но и ще чуем от тях какво можеш да кажеш във видео блога си и какво – не.

Влоговете на Павел Колев и Ицака са следвани от над 230 000 души. Поради големия брой гледания към техния екип се присъединява и Недко.

Кристиян Чарли Танев се радва на над 180 000 хил. абоната. Създателят на първия български супер герой със собствена комикс поредица усилено работи и по първата си книга, която очакваме с голямо нетърпение.

Снимка: bTV

Цветослав Цонев може да се похвали с над 17 милиона гледания на своите видеа, а страницата му във фейсбук събира над 45 000 последователи.

За или против Истанбулската конвенция и защо?

Кристиян Чарли Танев: Питаш ме, дали съм за американизацията на народа? И либералната пропаганда, която ни проми мозъците? И просто биват манипулирани, за да може да ги контролират по-лесно? Твърдо ЗА, бате. (смее се иронично).

Цветослав Цонев: Не съм достатъчно запознат по темата и не искам да приказвам глупости.

Павел Колев: Сложно. От части “За”, от части „Не точно”, защото не е описано вътре това, което трябва да разбере човек. И в защита на жените…  не само жените се нуждаят от защита, а и мъжете, старите хора, децата,  домашни любимци и т.н. Ако се допълни съм „за”.

Недко Гешев:  „За” съм да има закон, който да защитава хората от домашно насилие, не специално жените, ами всички хора, защото всички страдат от това. И да може, ако някой страда от такова нещо да се оплаче и човекът, който е насилвал да влезе в затвора, защото … Иначе самата конвенция според мен много противоречиви мнения внесе между хората и обществото е разделено и това не е хубаво.

Христо Стефанов - Ицака: „За” съм, защото трябва да има закон, който защитава хората, но е написан по много размит начин и има някакви противоречия.

Трябва ли НАП да проверява произхода на доходите на собствениците на скъпи имоти и луксозни коли? И защо?

К: Искрено, за мен поне, не трябва да го правят, защото си купих апартамент вчера (смее се иронично).

Ц: Да, НАП задължително трябва да проверява произхода на доходите на тези хора, понеже, ако имаш смелостта да караш такива скъпи коли по българските пътища, ще имаш смелостта да правиш нелегални неща.

П: Ако си честен пред себе си и по-скоро пред държавата, няма смисъл да го проверяват. Сега, ако караш каруца и след два дни караш мерцедес – има някаква логика да те проверят, а за къщите  - освен, ако не си наследник… Трябва всичко да е доказано.

Н:  Ами зависи какъв е случая. Според мен трябва. Ако хората могат да докажат, не виждам проблем да го правят и не би трябвало да ги притеснява.

Х: Разбира се, че трябва, защото всеки един доход трябва да е проверен, особено в свят, в който всеки гледа да дръпне от тук от там…

Трябва ли да се изучава Тодор Живков и защо?

К: Ако желаеш да си успешен диктатор – да, защото можеш да убедиш цял народ да говори за теб с години наред колко е било яко да бъдат овце.

Ц: Естествено, то е част от българската история, защо да се правим, че го няма?

П:: Защо не? Но да не се преекспонира и да се покаже какво се е случвало реално, а не да се залъгват учениците. Трябва да се каже самата истина, за да може да се разбере какво се е случило и какво би трябвало да се случва.

Н:  Според мен всичко може да влезе в един учебник по история, стига да е обективно представено.

Х:: Непременно трябва да се изучава всяка една част от историята, защото това е част от историята и не трябва да си трием историята. Това е част от нас, част от човечеството и ако изтрием историята, ние реално не съществуваме – няма значение кой какво е направил и защо го е направил.

Снимка: bTV
Какви не можеш да кажеш в интернет и в своя влог?

Ц: Не можеш да си кажеш мнението, ако е различно от на останалите.

Н:  Мисля, че можеш да кажеш всичко и това е хубавото на интернета и затова има свобода на словото.

Х: Аз всичко мога да кажа в интернет. Сега е свободно пространство. Всичко може да се каже в интернет.  Но не е хубаво.

Ако днес беше последният ден, в който ще има интернет и имаш 30 секунди за финлни думи, какво бихте казали?

Ц:  Финалните ми думи щяха да са, че може да го използваме по-ползотворно и да има по-малко клипове на котки и на кучета.

Н:  Живейте,  хора!

Х: Ще кажа тези неща, които не ги казвам, но мога да ги казвам… и после ще има в учебниците като Тодор Живков, който е казал онези лоши думи, които не трябва да казва в интернет.

Политици VS. Супергерои

К: Светкавицата – Ахмед Доган за бързата му реакция, като щяха да го гръмнат.

П: Светкавицата – някой, който е направил нещо бързо и е избягал – Ами ,кой беше този дето взе милионите и избяга? Цветан Василев – Светкавицата.

П: Императора, да – бих казал Бойко.

Снимка: bTV
Н: Хълк – Волен Сидеров, защото много се ядосва и много ги бие, особено в НАТФИЗ. Стрелата – Президентът, президентът, защото е много прецизен, да.

Х: Железният човек, значи трябва някой железен и човек… Човеци в парламента няма. Бойко Борисов, защото е много здрав. Жената-котка – Цецка Цачева, защото е единствената жена политик, за която се сещам. Жокера. Жокера кой е? Жокера е Волен Сидеров, защото ми е много забавен и винаги изглежда сякаш се шегува, обаче не се шегува и така на шега беше дошъл в НАТФИЗ, обаче пък не беше на шега и затова той е Жокерът. Онзи от X-mаn, който имаше едни очилца… Как се казваше… Cyclops – той е Сергей Станишев, защото има очилца и за това той е това…  и пръска справедливост…