Председателят на журито и организатор на конкурса Мис България Ирина Папазова отрече да е получавала финансови стимули за избора на Тамара Георгиева за Мис България 2017. В предаването „120 минути” по bTV тя беше категорична, че изборът е бил честен.

Тамара Георгиева и подгласничката ѝ Йовита Георгиева са имали равен брой точки във финалното класиране, но в случая е натежал двойният глас на самата Папазова, която е гласувала за Тамара.

„Да, нормално е да се каже при тази ситуация, че аз съм дала моя двоен глас за Тамара и в случая съм натежала”, призна тя. Папазова допълни, че ако беше дала гласа си за Йовита, тя щеше да е победителка.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите ѝ тя е предпочела Тамара, тъй като не може да Мис България да е на 18 години. Тя изтъкна, че 24-годишната носителка на короната има 6 г. повече житейски опит.

Снимка: btvnovinite.bg

„Йовита е страхото момиче, тя ще има своя шанс след 3-4 г. ще е по-пораснала и по-подходяща. Другият плюс на Тамара е нейното образование, езиците, които владее, нейната изключително добра фигура”, отбеляза Папазова.

Снимка: btvnovinite.bg

„Мис България е един комплекс, не е просто една красива кукла, която взема короната и си тръгва”, изтъкна организаторката на конкурса. „Преценила съм, че ще ми е малко по-лесно ще ми е да работя с Тамара”, отбеляза също Ирина Папазова.  

Нямало е спонсорство от страна на роднини или партньори на Тамара, увери тя.

Снимка: btvnovinite.bg

Папазова не се притеснява от факта, че прокуратурата се е заинтересувала от избора на новата Мис България 2017. От там са изискали копия от всички документи, изготвени във връзка с провеждането на конкурса.

Папазова беше категорична, че и към днешна дата в никакъв случай не би избрала друго момиче. „Това не е било спонтанно решение. Ние познаваме момичетата от 10 дни преди конкурса, работим с тях. За разлика от хората, ние не ги виждаме от една снимка във вестника в профил, а ги виждаме във всякаква светлина. Мисля, че ще си покаже, че Тамара е един удачен избор”, посочи тя.

„Тамара мина през всякакви фази. За това, което се случи, се държа геройски”, каза организаторката на конкурса.

„Нормално е да го е изживяла по някакъв начин, може и още да го изживява. Но в крайна сметка „Короната е тежка” не е просто фраза. Оказва се, че наистина е тежка, и ако тя е достойна победителка, трябва да се справи с това и да докаже, че е достойна”, подчерта Ирина Папазова.

„Това е частна фирма. В крайна сметка ние сме организаторите и ние сме хората, които решаваме кой как да стане Мис България. Можем да си седим на тази маса и утре, ако реша, може и вас да ви направя Мис България”, обърна се тя към водещия Светослав Иванов.