Певицата Нина Николина е известна с гласа си и изпълнението си на народни песни, но, оказва се, не знае нито една лазарска песен.

В предаването „Тази събота“ по bTV тя призна, че никога не е била лазарка, може би, защото е по-скоро градско момиче. „Казвам го не с обидата към хората, които живеят на село, но те повече се познават. За да отидеш да лазаруваш, първо трябва хората да знаят, че има такъв празник, да те очакват, да ти се зарадват, да знаят какво се дава, какво се прави. И самите момичета, които лазаруват, трябва да знаят много песни, за да издържат – това си е дълга програма“, обясни тя с усмивка.

Самият празник обаче много ѝ харесва, „защото е много позитивен, свързан е с любовта, сгодяването“.

Снимка: bTV

Нина Николина облича носия за пръв път като гост на Международната детска асамблея „Знаме на мира“. „Майка ми реши, че трябва да нося носията от вкъщи до там. А беше лято и се качихме на автобус 213. Щях да умра в този автобус от топлина“, разказа тя.

Днес певицата колекционира носии и ги облича често. Най-често носи кюстендилската сая, с която е присъствала дори на коктейли в чужбина.

С нея излиза и на сцената на престижната концертна зала Cité de la musique в Страсбург със спектакъла „Магическите гласове на България“, на който е диригент, музикален продуцент и една от певиците.

Снимка: bTV

Той е част от гала концерта, организиран от Министерството на културата, Българския културен институт в Париж и мисията ни в Страсбург по повод българското председателство на Съвета на ЕС, и е второто голямо събитие в чужбина след откриващия концерт в Брюксел в началото на февруари.

Спектакълът включва най-хубавите хорови песни и страхотна мултимедия, в която участват и Соня Йончева, и Силви Вартан. Направихме нещо много българско и много красиво, каза певицата.

Предстоят още концерти у нас и в чужбина.

Вижте повече във видеото: