Испанският певец Хулио Иглесиас е фен на брадатия травестит Кончита Вурст, стана известно по време на негова пресконференцияв Лондон, съобщава Франс прес.

Иглесиас говори пред медиите преди концерта си в лондонския "Роял Албърт хол". Той изказа възхищението си от Вурст, представителят на Австрия, който спечели тазгодишния песенен конкурс на "Евровизия".

"Това е една супер-певица и едно невероятно момиче, много чувствително! Истински се радвам за нея!".

Иглесиас ще получи в Лондон наградата на "Сони мюзик" за "най-успешен латино изпълнител на всички времена".

25-годишната Кончита Вурст, чието истинско име е Том Нойвирт, спечели конкурса на "Евровизия" в Копенхаген с доста необичайния си външен вид. Тя беше с рокля тип русалка, с очи накошута, с дълга гарванова прическа и с не по-малко дълга брада,припомня агенцията.

Хулио Иглесиас не е изнасял концерти във Великобритания от 10 години. Поради тази причинагастролът му във вторник в "Роял Албърт хол" се очаква с особено нетърпение.

Певецът, който в дългата си кариера продаде над 300 милиона албума, току-що издаде сборен диск с хитове, озаглавен "1 The Collection". По време на пресконференцията си той заяви, че възнамерява да запише албум с мексиканска музика и да организирас дискографската си компания специален концерт с млади музикални звезди.