Ако си мислите, че българските крадци са дръзки, то холандските не им отстъпват.

Полицията на крайбрежното градче Лелистад арестува крадец, който твърде забележимо носи плячката си – два стълба на улични лампи, върху покрива на колата си.

Предполага се, че те са откраднати от близкия град Алмере.  

Неправилното транспортиране на товара е най-малкото провинение, казват от полицията. При проверката се оказало, че човекът, освен крадец, е и без книжка, застраховка и с изтекла през 2016 г. регистрация на автомобила.

Полицаите установили и че мирише на алкохол, но след като нарушителят не пожелал да даде проба, го задържали.

Престъпленията на холандеца не приключват до тук. Полицията установила, че в допълнение към кражбата на лампите, той не платил и за бензина при последното зареждане на колата си.

За извършителя няма да има светлина в края на тунела – очаква се прокуратурата да поиска за него най-тежкото възможно наказание за шофиране под въздействието на алкохол заради отказа му да сътрудничи на властите. 

Междувременно обаче случката предизвика всякакви шеговити коментари в социалните мрежи като: „Полицията се надява, че при разпита заподозреният ще може да хвърли малко повече светлина на случилото се“, защо е избрал за преноса „Рено туинго“ и как то е оцеляло.