На 21 април в зала „Арена Армеец“ легендарните групи „Хиподил“, „Контрол“, „Ревю“ и „Нова генерация“ ще имат общ концерт. Много музиканти ще се върнат от чужбина специално за него. „Контрол“ и „Ревю“ ще са в действащия си състав, а „Хиподил“ – в оригиналния. Гости ще са Милена Славова и Кольо Гилъна. Феновете ще усетят духа на 90-те със старите неща, които са им любими, но ще чуят и парчета от новите албуми на групите, разказаха в предаването „120 минути“ Светльо Витков, Васо Гюров и Владо Попчев – Унгареца. 

Снимка: bTV

Мотото на концерта е „Въпреки всичко“, защото „защото групите станахме това, което сме, не благодарение на медийни участия или държавни институции, а благодарение на това, че имахме фенове, които обичаха музиката ни от сърце“, обясни Витков.

Снимка: bTV

„Аз го възприемам не само като мото на нашите четири групи, но и на още стотици български такива, които правят въпреки всичко нещата – допълни Гюров. – Защото само за миналата година има издадени над 70 албума, а за последните пет години – над 300. Това са български групи, които правят музика, за която почти никой нищо не знае. Това е въпреки всичко“.

Снимка: bTV

На въпрос за най-странното място, където са имали концерт, Попчев припомни, че едно време турнетата са се правили от „последните издихания на „Концертна дирекция“ и тях ги пращали „на местата, където другите не са искали да ходят – Угърчин, Злокучане, Долно Такова, Горно Онакова“.

„Каквото и да говорим, рокът лека-полека започва да запада – смята Витков. – Клубовете, рок баровете, в които имаме участия – общо взето е на мускули всичко и по-скоро заради самата музика и самото изживяване, отколкото, да кажем, заради пари“.

Вижте във видеото целия разговор, както и какво е да правиш концерти в Северна Корея и защо Владо Попчев е Унгареца: