В началото на годината Австралия преживя своето черно лято. По данни на "Франс прес" след опустошителните пожари в страната над 1 милиард животни не можаха да бъдат спасени.

Най-големите герои в тази бедствена ситуация остават австралийските пожарникари. След като са овладели огнените стихии , те идват на снимачната площадка, за да позират съа спасени коали, котета и сърни.

Повече от 28 години най-издържливите мъже, посветили живота си на огнените бедствия в Австралия, не спират да тренират до краен предел. Целта им: "Календарът на австралийските пожарникари". 

Братята Малкълм и Лойд са пожарникари в града Кенз, Куинсленд, Австралия. Порастват с любовта към идеята да бъдат пожарникари. Именно страстта към професията им помага да бъдат успешно избрани за две от звездите на тазгодишния календар. Следва интензивен снимачен процес в дълбоките тропически гори на континента. 

"Самият процес да влезеш в календара е дълъг, първо трябва да кандидатстваш, после си поканен на пробни снимки, но това не гарантира, че ще си от избраните за крайния календар, то е като конкурс за топ модели, след снимките журито сяда и решава кои пожарникари са достатъчно подходящи.", споделя Малкълм.

"Особено забавно е, когато получиш съобщение със снимка, от приятел или далечен познат, който примерно има полуголото ти тяло с патенце на вратата на хладилника вкъщи ", допълва Лойд. 

Славата е част от ежедневието на секси пожарникарите. Но какво всъщност стои зад цялата мъжка красота и десетките часове прекарани във фитнеса до достигането на перфектните плочки? Сбъдната кауза.

Чрез събраните средства тази година Лойд, Малкълм и колегите им подпомагат успешно организации за лечение на деца, пострадали при тежките пожари в страната, и дори сами се грижат за въстановяването на унищожената природа. 

"Аз мисля, че гордостта идва от това, че никога не сме вървели стремглаво към идеята да бъдем част от календра, едва когато чухме за доброволческите акции и какво се случва зад кулисите, това което се създава след календара ни кара да се чувстваме горди.", категоричен е Малкълм.