Модните къщи "Живанши", "Клое", "Кензо" и "Диор" представиха колекциите си прет-а-порте за следващата пролет и лято в Париж.

Облеклото, проектирано от дизайненра Рикардо Тиши за "Живанши", е добре структурирано и с много гънки. Колекцията включва 50 облекла. Тиши е комбинирал елементи от японското самурайско облекло с характерните широки ръкави и елементи от африканския етнос. Подобни на въжета архитектурни детайли са ползвани като украса за редица облекла.

Лицата на манекенките често бяха оцветени в различни тонове, а африканските елементи в облеклото се харесаха най-много. Манекенка със силно начервени устни, чието лице бе оцветено в пурпурно, носеше червена рокля с украса от разположени диагонално, в триъгълъник или в кръг ремъци и въжета.

Представени бяха също пояси корсети и поли. Дизайнерът е заимствал някои неща от колекцията си мъжко облекло за "Живанши" за следващата пролет, но ги и е извел на по-високо креативно ниво.Сред знаменитостите, присъствали на дефилето, бяха Кание Уест и Ким Кардашиян.

Дизайнерката Клеър Уейт Келър е проектирала ефирна колекция за "Клое". Удобното за носене облекло е станало пословично за модната къща, която отделя специално внимание на колекциите прет-а-порте. Първо бяха представени тоалети от меки материи в земни тонове, а впоследствие - копринени тоалети в бяло и синьо.Общо погледнато, земните тонове направиха своето завръщане в рамките на Седмицата на модата в Париж.

Колекцията на "Кензо" е вдъхновена от океана. Множество принтове, напомнящи морски вълни, се появиха първо върху бодита, а след това и върху дълги тоалети. Показани бяха наметки в комбинация с къси шорти, които също са с принтове, изобразяващи вълни. Морският живот като че ли е мотото на колекцията. Сред преобладаващите цветове са ултрамарин, както и комбинации от синьо и червено. Принтове в синьо, пурпурно и бяло са ползвани като украса на рокли. Бяла рокля до средата на бедрото е носена в комбинация със синя шапка.

Колекцията на "Диор" бе представена в инсталирана специално за целта шатра в музея "Роден". Дефилето започна с представяне на черни якета и веднага стана ясно какви са били намеренията на дизайнера Раф Симънс, когато е проектирал колекцията. Черните якета очевидно са заимствани от колекции на "Диор" от средата на миналия век.

Дизайнерът обаче вероятно е искал да бъде в съзвучие с дрескода на модната къща и същевременно да не се съобразява с него. Освен рокли с много гънки, бяха показани и тоалети с украса от принтове. При някои рокли гънките придобиват абстрактна форма. Представени бяха също къси шорти, напомнящи пола. 76 облекла бяха показани в рамките на дефилето.