Фотограф е завел дело срещу канадския певец Джъстин Бийбър и един от бодигардовете му за нападение и причиняване на морални щети, предаде Асошиейтед прес.

Искът на папарака Аджа Оксман произтича от инцидент на Хаваите, станал през ноември миналата година. Според заведените в съда на окръг Кауаи документи Бийбър е накарал бодигарда си Дуейн Патерсън да вземе картата памет от фотоапарата на Оксман, след като той го е заснел да скача от скала в океана. Охранителят е приложил задушаваща хватка на папарака, наранил го е и е повредил апарата му.

Целта на Аджа Оксман е да получи по съдебен път парично обезщетение за нападение, побой и морални щети. В иска си той не посочва Джъстин Бийбър като участник в нападението, но изтъква, че певецът е помогнал на бодигарда си да унищожи фотоапарата му.

След инцидента охранителят Дуейн Патерсън беше арестуван и по-късно обвинен в кражба и осъден да обезщети Оксман с 6000 долара. Бодигардът не оспори обвинението и заплати исканата сума. Тогава Джъстин Бийбър не беше задържан и срещу него не бяха повдигнати обвинения поради липсата на достатъчно доказателства, че той е накарал охранителя си да нападне фотографа.