Facebook навърши 11 години. В момента социалната мрежа има повече от милиард и 300 милиона потребители и рекордни приходи.

Приходите на Facebook за миналата година са приблизително 12 милиарда щатски долара.

“Отваряйки своя профил, днес можеш да намериш 20 неща, които да те накарат да се усмихнеш, но и 20 неща, които да те натъжат. С времето всичко това те прави по-безчувствен”, коментира собственикът на фирма за маркетинг в социалните мрежи Ален Попович.

Във Facebook хората днес споделят всичко - раждането на децата си, тревогите си, настроенията си, а понякога и обяда си.

Учени от университета в Мичиган обаче не мислят, че всичко това ни прави щастливи. Според тях престоят във Facebook ни кара да се чувстваме по-зле.

“Хората винаги са имали потребност да общуват, навремето са чели вестници и са се събирали на мегдана, а сега Facebook е просто по-универсално решение за съвремието”, посочва Пиопович.

Дори самият Марк Зукърбърг признава, че преди години не е вярвал, че неговата идея за система за комуникация между студенти в Харвард ще се превърне в най-голямата социална мрежа, което днес е с нас навсякъде.